Milyen munkálatokat végez el egy takarítócég?

Manapság egyre többen veszik igénybe a takarítócégek szolgáltatásait. Eddig azonban főleg cégek éltek ezzel a lehetőséggel, ma már azonban akár az otthonunk tisztántartására is felkérhetjük őket.

Persze nem árt tudni, hogy milyen munkálatokat is végeznek el helyettünk. Szinte mindenkinek van olyan takarításai feladat, amit utál megcsinálni. Van, aki a WC pucolást nem szereti, de akad, aki meg az ablakok lemosását bízná másra. A takarító cégek szolgáltatási listája meglehetősen széles, és több csomagból is válogathatunk.

Az alapcsomagokban olyan feladatokat találunk, mint a Portörlés, pókhálók leszedés, porszívózás, felmosás, mosogatás, de ide tartozik a konyhai berendezések, mint a mikró, a hűtő, a kávégép, a mosogatótálca vagy a tűzhely külső megtisztítása, és a rendrakás is. Ezek szinte mind olyan feladatok, melyeket hetente egyszer érdemes megcsinálni. De kérhetünk bővített csomagot, melyben a fenti feladatok mellett a fürdő és mellékhelyiség tisztítása, vízkő mentesítése, a lefolyók karbantartása, a tükrök és lámpák tisztítása, sőt még az ajtók lemosása is beletartozik. Az ablakok lemosása általában külön rendelhető.

Mikor érdemes takarító cégre bízni a takarítást?

Céges eseten a takarítócégek alkalmazása meglehetősen gyakori, hiszen néha olcsóbban jön ki, kint egy teljes vagy részmunkaidős takarító foglalkoztatása. Ott, ahol a külcsín legalább annyira fontos, mint a szakértelem, ott nagyon gyakran bízzák meg az ilyen cégeket a takarítással. Szintén gyakori, hogy egy társasház bíz meg takarítót a lépcsőház tisztán tartásával. Ha sok az idős lakó, mindenképp érdemes megfontolni, hogy cég végezze a takarítást, mert így nem lesz vita azon, hogy ki végezte el a faladatot és ki nem.

Ezen túl azonban az otthonunk tisztán tartására is felkérhetünk céget, akár heti rendszerességgel is, de megtehetjük azt is, hogy csak a tavaszi nagytakarítást bízzuk másra. Emellett akkor is érdemes elgondolkodni a takarítócég bérlésén, ha nyaralónk van. Ha máskor nem is, de a szezon elején érdemes egy alapos takarítást végezni, és ha messze lakunk a nyaralótól, talán olcsóbban is jártunk, ha céget bízunk meg.