Milyen színeket válasszunk a fürdőszobába?

falmester, falmester Pécs, tapétázás, tapétázás Pécs

Amikor a fürdőszobák színéről van szó, az első, ami eszünkbe jut, az a kék és a fehér. A minimalista stílus nagyon népszerű még mindig, mondhatni egy örök klasszikusról van szó, így nem csoda, hogy a fehér gyakori szín a fürdőszobában.

A kék a víz színe, tehát ez is gyakori elem már régóta. Manapság azonban már rengeteg a lehetőségünk, nemcsak csempe kerülhet a fürdőszobába, hanem tapéta is, és a festett falak is szép burkolat nélkül, és sokan döntenek úgy, hogy csak lefestik a falat, nem tesznek fel burkolatot.

A színek terén sem kell megállni a kéknél és a fehérnél. Mivel a rusztikus stílus is nagyon divatos a fürdőkben is, így a földszínek használata is egyre elterjedtebb. Rengeteg barna-bézs fürdőszobát találni a lakberendezési magazinok hasábjain, de a tapétázott fürdők is egyre gyakoribbak ezzel a színpárosítással. De nem szükséges megállni a megszokott sémáknál. Rengeteg már a színes fürdőszoba, ami vidám, divatos és bolondos, de lehet modern hatást is elérni a fehér felhasználása nélkül is.

A kék-fehéren túl is használhatunk színeket a fürdőszobában

A fürdőszobák uralkodó színe ugyan a fehér, de nem kell csak ebben gondolkodnunk. Festhetjük a falat sárgára, zöldre, és akár pirosra is, és a vizes helységekbe való tapéták között sem csak fehér-kék mintás darabokat találunk. A színek használatától nem kell félni, csak arra kell odafigyelni, hogy a kiválasztott színek mellé harmonizáló színeket válasszunk. A fehér mindig jó megoldás, hiszen nincs olyan szín, ami mellé ne lehetne fehéret használni. A szaniterek színe is általában fehér, így ez a szín alapvetően megkerülhetetlen egy fürdőszobában.

De nem is kell, hiszen minden szín mellett jól mutat. Arra érdemes figyelni, hogy a sötét árnyalatok szűkítik a teret, így ha kicsi fürdőről van szó, a sötétzöld vagy a bordó nem feltétlen lesz a legjobb választás, mert akár nyomasztó is lehet. Érdemes tehát a világosabb árnyalatokat választani, vagy óvatosan bánni a sötétebb tónusokkal. Tapéta esetében is érdemes ugyanígy eljárni, és inkább csak a mintázat legyen sötétebb, ne az alapszín.