Milyen színeket válasszunk, ha minimalista stílust szeretnénk?

szobafestés, szobafestés Pécs, falmester, falmester Pécs, szobafestő, szobafestő Pécs

A minimalista stílus népszerűséges töretlen volt az elmúlt években, és valószínű, hogy a jövőben is nagy népszerűségnek örvend. Bár vannak olyan lakberendezési irányzatok, melyek a harsány színekkel és mintákkal nyűgöznek le minket, addig a minimalista stílus a visszafogott árnyalataival és az egyszerűségével éri el ugyanezt a hatást. Ha minimalista stílust szeretnénk az otthonunkban, mindenképp érdemes utánajárnunk a stílus jellemzőinek, milyen színeket és anyagokat használhatunk.

Persze ár lehetne vágni, hogy legyen minden fehér, de a minimalista stílus jóval változatosabb annál, hogy steril fehérre fessünk mindent. Valóban a fehér egy uralkodó árnyalat, de a bézs és a semleges színek is jellemzőek erre az irányzatra, ahogyan a természetes anyagok, az egyszerűség és a praktikusság is. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne mintákat használni. A fehér egy nagyon jól kombinálható árnyalat, így könnyen tudunk mellé társzíneket választani, amik feldobják a teret.

Festés vagy tapéta?

A fal esetében ebben az irányzatban a világos árnyalatok az uralkodóak, a fehér, illetve a semleges színek világosabb, halványabb árnyalatai, és mivel a minimalista stílusra a természetes anyagok is jellemzőek, így a természetben megtalálható színek is használhatóak. Ám nem feltétlen csak festésben kell gondolkodnunk, hiszen tapétából is találhatunk letisztult, egyszerű mintázatú darabokat, akár a hálóról, akár a nappaliról van szó, de akár a fürdő vagy a konyha is követheti a minimalista irányvonalat.

Ne feledjük el, hogy a minimalista irányzat esetében a kevesebb több, így a tapéta kiválasztásánál inkább az egyszerűbb, letisztultabb mintázatokat keressük, színben pedig a fehér vagy bézs alapú darabokat. A minimalista irányzat még évekig divatos lesz, így azok is bátran választhatják, akiknek fontos, hogy trendi legyen az otthonuk. Emellett azoknak is ajánlott, akik gyakorta változtatják a szoba hangulatát, hiszen a világos színeket könnyebb átfesteni.