Vajon miért éli fénykorát újra a tapéta?

glettelés, glettelés Pécs, falmester, falmester Pécs, szobafestő, szobafestő Pécs

A legtöbben a hagyományos festékekkel színezik meg otthonuk falait, ha egy kis frissítésre, felújításra vágynak. Úgy gondolják, ezzel van a legkevesebb macera, és ha szakemberre bízzák a szobafestést, garantáltan olyan végeredményt kapnak, amit megálmodtak.

Ez így is van, viszont fontos megemlíteni, hogy a fal burkolásnak 4 módja is van. Ezek a festés, csempézés, a lambériával való burkolás, illetve a tapétázás. Az, hogy melyik helyiségbe milyen burkolási módot választunk, manapság már csak a saját ízlésünkön múlik.

A tapétáról sokszor az embereknek a régi típusú, elavult minták jutnak az eszükbe, amelyek a nagyszülők házának falait díszítették. Azonban a mai, korszerű tapéták újra divatosak, egyre többen választják ezt, ha egy kis újításra vágynak. A mai tapétáknak pedig sokkal több előnyük van, mint gondolnánk. Nézzük, miért lehet jó választás a tapétázás.

Mit tudnak a mai modern tapéták?

A tapéta újra fénykorát éli. Ennek oka talán az lehet, hogy a mai tapéták sokkal szebbek, korszerűbbek, strapabíróbbak, és könnyebb velük bánni is. Legnagyobb, és legvitathatatlanabb előnyük, hogy ezekkel a tapétákkal esztétikailag sokkal különlegesebb, és szebb végeredményt tudunk elérni, mint hagyományos festéssel.

A tapéták elképesztően nagy kínálatban kaphatóak, választhatunk egyszínű, színátmenetes, vagy akár valami igazán extrém mintájú tapétát is. Bármilyenre is álmodtuk meg a hálószobánkat, vagy éppen a nappali dizájnját, tapétával konkrétan bármilyen minta felkerülhet a falainkra. Rengeteg színárnyalat közül tudunk választani, és rendkívül változatosak a ma divatos minták is. Legyen szó akár egy gyönyörű tájképről vagy egy különleges mintázatról vagy akár egy árnyékolt színről. Tapétával minden elképzelésünk megvalósítható.

A korszerű tapétáknak köszönhetően ez a burkolási mód manapság már az összes helyiségben alkalmazható. Ezek a tapéták a lég-és páraáteresztő tulajdonságnak köszönhetően nem engedik, hogy a fal befülledjen, bepenészedjen alatta a fal, hiszen természetesen tud lélegezni. Emellett a tapétázás kevesebb porral és kosszal jár, mint a festés és jóval kevesebb idő kell az előkészületekre, valamint a kivitelezésre is.